Stomen kleding en textiel

Naast het vermaken en repareren van kleding biedt atelier Mesut ook de service voor het stomen van kleding en textiel aan. In samenwerking met Cristal Cleaning uit Hengelo bieden we dit aan zowel particulieren als winkels aan. Cristal Cleaning uit Hengelo staat net als Mesut garant voor kwaliteit en service.

U brengt uw kleding bij ons in het atelier en wij zorgen dat het vakkundig gereinigd wordt.

Stomen van kleding

Veel kleding kan niet gewassen worden, vanwege de stof of omdat de pasvorm verloren gaat. Denk hierbij aan kostuums, colberts en pantalons. Maar ook overhemden, truien of jurken van bepaalde stoffen kunnen soms niet gewassen worden, maar moeten gestoomd worden. Eigenlijk kunt u nagenoeg alle kleding laten stomen. In de stomerij van Cristal Cleaning wordt de kleding met zorg gewassen. Na het wassen wordt het kledingstuk gestoomd op een speciale machine. Hierdoor wordt het kledingstuk weer mooi in vorm gebracht. Tot slot wordt de kleding indien nodig nog gestreken.

Stomen van leren kleding

Hebt u een leren of suède jas, jurk, pantalon of tas dan kunt u dit het beste reinigen door middel van stomen. Er zijn ongetwijfeld tips om dit thuis te doen, maar dit raden wij u af. Suède en leer zijn natuurproducten, al dan niet geverfd, en bovendien vaak kostbaar. Vertrouwt u deze dus toe aan een professionele stomerij. Hebt u een lederen kledingstuk met een vettige kraag, vetvlek, make-upvlek of koffievlek vraag ons om advies. Heel veel vlekken kunnen door ons verwijderd worden, enigszins afhankelijk van het soort vlek en het textiel.

Stomen van kleding en textiel

U kunt bij ons terecht voor het stomen van kleding en textiel. Denk bij textiel aan gordijnen, dekbedden, bankkussens, vloerkleden, tafelkleden of ander woningtextiel. Woningtextiel gaat vaak jaren mee, maar als er vlekken ontstaan of als het textiel door gebruik vies wordt, wilt u dit professioneel laten reinigen. Soms kunt u woningtextiel eenvoudig zelf wassen in de wasmachine, maar als het te groot is of vanwege het materiaal beter niet in de machine gewassen kan worden, dan kunt u dit het beste laten stomen. Dekbedden zijn bijvoorbeeld vaak te groot voor de wasmachine en ook wollen dekbedden kunnen beter gestoomd worden. Het wol gaat niet vervilten en blijft in goede conditie na het reinigen. Uw dekbed is bovendien weer fris en vrij van bacteriën, mijt en onzichtbare schimmels.

Service en kwaliteit

Service aan onze klanten staat bij Mesut voorop. We hebben verstand van stoffen en textiel en geven u een eerlijk advies. Dit geldt ook voor het stomen van kleding en woningtextiel. Met een gerust hart vertrouwt u uw kleding aan ons en Cristal Cleaning uit Hengelo toe. Hebt u kleding of woningtextiel dat gereinigd moeten worden of wilt u advies, kom naar ons atelier. We zijn er voor u. Neem contact met ons op.